Често задавани въпроси

Как да изберем правилния пакет за фотосесия?

Нека водещо е колко кадъра очаквате от фотосесията. Закупуването на допълнителни кадри е възможно, но от малък пакет фотосесия за 35 минути трудно бихме имали 30 отлични кадъра.

Другото нещо, с което следва да се съобразим е най-малките участници във фотосесията. Ако детенцето има нужда от някакво време за отпускане, или пък знаете че не седи дълго на едно място – също трябва да предопредели – по-дълга или по-къса ще е фотосесията като времетраене.

Снимате ли през почивните дни?

Часовете за фотосесии през почивни дни са много ограничени, обикновено вървят с 20-40 дни напред в записването.

Може да запишете час за през почивните дни /или след 17,30ч в делничните дни/, като има допълнителна такса, описана в ценоразписа на студиото.

Кога ще получа готовите кадри от фотосесията?

След провеждане на фотосесията, до 5 работни дни ще получите галерия за избор на кадри. След вашият окончателен избор, кадрите се предават както следва:

– фотосесии /детски, семейни, рождени дни/ – 14 работни дни от деня след фотосесията, като се добавят дните в изчакване да направите своя избор от галерията;

– фотосесии /новородени, бременни/ – 25 работни дни от деня след фотосесията, като се добавят дните в изчакване да направите своя избор от галерията;

– събития /кръщенета, рождени дни, юбилеи и други/ – 15 работни дни от деня след фотосесията, като се добавят дните в изчакване да направите своя избор от галерията.

Мога ли да заявя експресна обработка?

В случай, че натовареността на студиото позволява – може да заявите експресна обработка на кадрите:

– 5 работни дни + 50% от стойността на закупения пакет / и допълнителни кадри, ако има такива/;

– 2 работни дни +100% от стойността на закупения пакет /и допълнителни кадри, ако има такива/;

Експресна обработка на отделни кадри, не на цял пакет

– 5 работни дни + 20 лв./ кадър.

– 3 работни дни + 35 лв. / кадър.

Кога да дойда за запазен час за фотосесия?

Бъдете точни – 5 минути преди старта на вашите снимки е необходимо да сте на адреса. Ако пристигнете по-рано е много вероятно да има друга фотосесия преди вас и да не може да влезете в студиото. Планирайте добре времето за пристигане, защото закъсненията са за сметка на снимките. 5-10 минути за паркиране около студиото са достатъчни. Имайте предвид, че в района на студиото е зелена зона за паркиране.

Запазване на час

Час за фотосесия се запазва само с внесено капаро, в размер на 50% от избраният пакет фотосесия – до три дни от записването. Допълнителна информация и детайли за плащане ще получите при записване на час.

Отстъпка “портфолио”

Виждате в ценоразписа цените с калкулирана отстъпка “портфолио”, също и пълните цени на пакетите.

Отстъпката може да се ползва тогава, когато давате съгласие за публикуване на кадрите от вашата фотосесия в портфолиото на фотографа / на сайта, социалните мрежи печатни и интернет рекламни материали/.

Ако желаете кадрите от фотосесията да не влизат в портфолиото на фотографа – тогава не ползвате отстъпката и се заплаща пълната сума на пакета.

Отстъпка “портфолио” не засяга авторското право на кадрите.

Обработка на кадрите

Подобряване на подравняване, цветност, изрязване, острота и контраст.

Обработката не включва дълбок ретуш, промяна и манипулация на дрехи и тяло.

Не се предоставят необработени кадри.

Подаръчни ваучери

Може да заявите подаръчни ваучери за всеки вид фотосесия – електронен или физически. Може да го вземете от студиото или да го поръчате като дигитална картичка, която за изпратите на получателя.

Презаписване или отмяна на час

Презаписване или отмяна на вече запазен час са нежелателни и се допускат по следните условия, по уважителни причини:

  • Може да промените час от ваша страна по здравословни причини, като е необходимо да ме уведомите поне 12 часа преди фотосесията. Според графика на фотосесии на студиото се записва нов час. Ако по ваша преценка решите да не записвате нов час – капарото не подлежи на възстановяване.
  • От моя страна може да се наложи отмяна или промяна на час по здравословни причини, липса на ток, неизправност на оборудване или други обстоятелства, които не зависят от мен. Ако не желаете да презапишем часа в тази ситуация, капарото подлежи на възстановяване.
  • Ако клиент не се яви без предупреждение за запазен час за фотосесия – капарото покрива направените разходи и пропуснатите ползи за запазения час, като капарото не подлежи на възстановяване.

Облекло и подготовка

В студиото не се влиза с обувки, с които е ходено навън. Използването на калцуни също не е удачно. Необходимо е да носите нови или прани обувки, с които не сте ходили отвън, или ще бъдете помолени да се събуете по чорапи. В студиото няма условия за почистване на обувки преди фотосесията, както и време за това.

Изберете тоалети за всички, които се съчетават и си отиват – и като стил и като цвят.

За децата не забравяйте да вземете шише, храна и вода, любимата играчка и чифт резервни дрехи.

Важна информация

На фотосесия идвате 100% здрави. Може да разчитате за същото и от моя страна.

Ако на фотосесията има хора, които са с кашлица или хрема – ще се наложи да бъде прекратена фотосесията.

Нужно е да бъдем отговорни и да се пазим взаимно здрави.

ОЧАКВАМ ВИ!

Алекс