Общи условия

Фотосесии София, с форма на управление „Спасара“ ЕООД, ЕИК 204875193, адрес за кореспонденция: гр. София, ул.”Клокотница” № 71.

Използвайки сайта и услугите за заснемане, вие се съгласявате с общите условия и политика за личните данни.

Фотосесии се осъществяват от или при невъзможност от неин асистент само след предварително записване.

Записване на час

Фотосесиите се провеждат след предварително записан час.

Преди да запишете час е нужно да се запознаете с общите условия и политика за личните данни.

Записвайки час за фотосесия в студиото, то Вие се съгласявате и приемате общите условия. Преди началото на фотосесията ще Ви бъдат предоставени документи за даване на съгласие.

Час се запазва приоритетно по e-mail: [email protected] , където се разменя нужната информация, както и вие потвърждавате, че приемате условията за провеждане на фотосесия.

За всеки вид фотосесия, след запазване на часа, получавате насоки за подготовка за постигане на оптимални резултати – облекло, грим, съобразяване режима на малките деца и др.

Кадри и авторско право

След фотосесията до 5 работни дни вие ще получите галерия онлайн с достъп, където ще разгледате снимките направени на фотосесията. От тях вие избирате тези, които ще бъдат обработени, предадени и съответно заплатени по избрания пакет. Студиото НЕ ПРЕДОСТАВЯ необработени снимки в никакъв формат, освен и само по време на избор за обработка, който се извършва в онлайн галерията за преглед и подбор. Снимките са защитени с лого и е забранено да ги сваляте и ползвате. Те са със запазени авторски права и използването им е в нарушение на закона за авторското право и сродните му такива, действащи в Република България.

Снимките от фотосесия / с изключение на услугите рекламна, продуктова и бизнес фотография/ са с уговорени авторски права само за лично ползване, без с тях да се рекламират продукти и услуги. Участието с тях в конкурси е с допълнително договаряне.

Снимките, продукт на рекламна, продуктова и бизнес фотография са с уговорени авторски права на ползване за определен период и описани медии/тиражи.

Има възможност за договаряне на откупуване на авторски права.

Фотосесиите се заплащат преди тяхното провеждане, по банкова сметка. Ако в последствие изберете допълнителни кадри или фотоматериали /картички, календари, разпечатване на снимки/, то при заявяването им ще получите детайли и начин на заплащане.

Срокове за издаване

Срок за издаване на готов снимков материал:

– фотосесии /детски, семейни, рождени дни/ – 14 работни дни от деня след фотосесията, като се добавят дните в изчакване да направите своя избор от галерията

– фотосесии /новородени, бременни/ – 25 работни дни от деня след фотосесията, като се добавят дните в изчакване да направите своя избор от галерията

– събития /кръщенета, рождени дни, юбилеи и други/ – 14 работни дни от деня след фотосесията, като се добавят дните в изчакване да направите своя избор от галерията

Снимките се издават електронно /чрез облак/. Не се получават разпечатки на хартия, освен ако не са включени в избрания пакет или не са поръчани допълнително. Снимките се издават в jpg формат и се предоставят в две папки – full size /високо качество, без водни знаци/ и for web /за използване в социални мрежи – по-ниска резолюция с воден знак на фотографа/. Снимките се предоставят без авторско право, освен ако не го закупите отделно, следователно нямате право да ползвате снимките за комерсиални цели.

Ползване на отстъпка “портфолио”

Фотограф Александра Гочева си запазва правото да публикува с цел реклама и популяризиране на своята работа кадри от ваша фотосесия, ако сте дали съгласие за това. При наличие на такова съгласие използвате отстъпка “портфолио” / давайки право на ползване на кадри от фотосесията за портфолиото на фотографа и студиото/.

Кадри от фотосесиите се използват само за попълване портфолиото на студиото и фотографа, на използваните комуникационни и рекламни канали / сайт, социални мрежи, youtube, печатни рекламни материали/. Кадри от фотосесиите не се продават или предоставят за използване на трети страни.

Ваучер

Може да закупите за себе си или за подарък ваучер за избрана от вас фотосесия. Всички ваучери /включително и тези, които са награда от студиото/ са калкулирани с отстъпка “портфолио”.

Други

Фотостудиото на фотограф Фотосесии София с фотограф Александра Гочева е частна собственост и заснемането с какъвто и да е вид устройство е забранено. Поради такива причини може фотосесията ви да бъде прекратена и да бъдете помолени да напуснете.

Може да поръчате допълнително разпечатки на хартия, албуми, подаръци и всичко останало, което се предлага като асортимент от ателието на фотограф Александра Гочева.